Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Konserttikokonaisuudet

Ohjelmistoomme on aina kuulunut erityisesti renessanssin ajan vokaalipolyfonia. Sitä on kuitenkin sävelletty erilaisissa kulttuureissa ja erilaisiin tarkoituksiin, joten meidänkin konserttimme pyrkivät tuomaan esille aina jonkin tietyn asian tai teeman.

Yleisesti ottaen meillä on kolme konserttikokonaisuutta, joiden sisältö muuttuu vuosittain mutta joiden teema säilyy. Näin konserttiyleisömme saa aina teemoiltaan etukäteen tiedossa olevan kattauksen, mutta kappaleiden sisältö on välillä yllätys.

 

Viatonten valssi

"Viatonten valssi" on uusin konserttikokonaisuutemme, jonka kokosimme kesäksi 2016. Samalla pohjalla jatkamme viihdyttämistä myös kesällä 2017. Konsertti on tarina iloista ja suruista ja välillä myös hauskoista elämänkäänteistä. Konsertin kantava teema on italialainen renessanssimusiikki, jonka lisäksi tähän konserttiin olemme tuoneet mukaan ranskalaista saman ajan Airs de Coeurs -tyylistä musiikkia.

Tell me true love

"Tell Me True Love" on maallisen musiikin konsertti, joka kysyy mitä on tosi rakkaus. Se seuraa John Dowlandin samannimistä kappaletta, jossa asiaa pohditaan monin eri tavoin. Konsertissa on mukana luuttu ja 3-, 4- ja 5 -äänistä vanhaa musiikkia Englannista, Ranskasta ja Italiasta. Konsertti on melko kesäinen ja vaikka renessanssin tyylille ominaisesti sen aikana saatetaankin vuodattaa kyynel jos toinenkin niin mukana on myös iloisia hetkiä ja musiikillista huumoria.

Tell Me True Love -konsertteja olemme järjestäneet intiimeissä ja elävissä tiloissa, kuten museoissa ja muissa vanhoissa rakennuksissa. Tämä musiikki on parhaimmillaan läheltä nautittuna.

 

Sonos Silentii - hiljaisuuden ääniä

Sonos Silentii - hiljaisuuden ääniä on nimensä mukaisesti konserttikokonaisuus, jossa hengellinen musiikkitraditio herätetään henkiin mm. useamman Ave Marian ja Misereren avulla. Konsertin kappaleiden melodiat ovat kauniita ja pääsääntöisesti harmoniat soivat elävästi, vaikka jokunen mausteinen kappalekin usein sekaan on mukaan otettu. Sonos Silentiin musiikki on nimensä mukaisesti rauhoittavaa ja sopii erityisesti tuomaan musiikillista valoa syksyn tai talven pitkiin iltoihin.

Sonos Silentii -konsertit soivat parhaiten kirkkoakustiikassa ja kauniit mutta yksinkertaiset kirkkomme luovat samalla erinomaisen tunnelman puhtaan musiikkimme tueksi.

 

Vocesin Joulu

Perinteisestä joulumusiikistamme melkoinen osa on hyvin vanhaa perua ja siksi joulumusiikin esittäminen sopii Vocesille erittäin hyvin. Vocesin Joulu palaakin jälleen kalenteriimme lähes täysin uusitulla ohjelmistolla. Teemaksi olemme valinneet Jakob Handlin tuotannon sekä tutun kappaleen Enkeli taivaan, josta esitämme konsertissa useammankin säveltäjän tulkinnan.

Vocesin Joulu on täynnä kaunista joulumusiikkia, joka on pysynyt elossa jo satojen vuosien ajan. Emme kuitenkaan voi olla ottamatta myöskään nykymusiikin haastetta vastaan ja tekemällä omia versioitamme myös tuoreemmasta joulumusiikista.